TR EN

medya

Sivas Cumhuriyet Üni. Tıp Fakültesi Uyg. Ve Araştırma Hastane Bina İnşaatı

Tarih: 22-09-2020

Mayıs ayında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için yapılan ihalenin ardından, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yüklenici firma CABA Group arasında ilk imzalar atıldı.

CABA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen, “Üniversitemiz ve Sivas için çok önemli olan hastanemizin imza töreni için bir araya geldik. Umarım hepimiz için iyi olur. Yüklenici firma olarak en kısa sürede inşaata başlayacağız. Üniversite ile işbirliği yaparak vaktinden önce bitirmek için gayret göstereceğiz. " O konuştu.

340 dönüm kampüs alanına sahip olacak Yeni Üniversite Hastane Binası, Kardeşler Tepesi eteklerinde kuvvetli deprem zemin etütleri ile inşa edilecek ve 4 yılda tamamlanması planlanıyor. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması halinde hastane alanında morfoloji binası (Temel Tıp Eğitim Binası) alanı da tahsis edilmiştir.


• Şifahane kapılı tarihi Divriği Ulu Camii'nin girişi Selçuklu mimarisine sahip motifli yapı şeklinde hazırlanmıştır.

• 20 bin 380 metrekare alan üzerine kurulacak hastanenin inşaatı tamamlandığında 172 bin 332 metrekare kapalı alana sahip olacak.
• Hizmetlerin yoğun bakım, jinekoloji ve hemodiyaliz olmak üzere toplam 1056 yatak kapasitesi olacak ve olağanüstü durumlarda yatak sayısı 1213'e çıkarılacaktır.

Acil servis girişi ve hastane ana giriş kısımları ayrı yerlerde ve ayrı yollara sahip olacak. Hastane ana binada 280 araç kapasiteli kapalı, 505 açık otopark bulunacak olup, ayrıca hastane ana binasından ayrı 2 bin 700 metrekare alana 25 bin 986 metrekarelik kapalı alana inşa edilecek 516 araçlık bir kapalı otoparkla da 1301 araç kapasiteli otoparklar olacak.